Integratieve Massage op Vlieland

LET OP: VANWEGE AANSTAANDE VERHUIZING IS DE MASSAGEPRAKTIJK VLIELAND GESLOTEN, IK ZAL Z.S.M. LATEN WETEN WAAR DE NIEUWE MASSAGEPRAKTIJK ZAL WORDEN GEVESTIGD. DIT ZAL ECHTER ZEKER NIET OP VLIELAND ZIJN.

 

Wat is Integratieve Massage?

Integratieve Massage combineert drie wezenlijke handelingen die een warme, verzorgende moeder spontaan doet wanneer haar kind zich heeft bezeerd.
Het zachte wrijven op de plek, het rustige wiegen om het kind totaal tot rust te brengen en het liefdevoltroostend neerleggen van de handen.

Bij Integratieve Massage is sprake van een holistische benadering. Ze beoogt een integratie van lichaam, geest en ziel.

Naast de heilzame ontspannende werking op het lichaam is er een even grote aandacht voor het gevoel, de emotionele belevenis.
Men wordt meegenomen naar een gebied van innerlijke stilte.

Het is een bezielde, vanuit het hart komende, vorm van aanraken, aangeraakt en “geraakt” worden.
 
 

 

 
Waar is Integratieve Massage goed voor?

  • voor lichamelijke en geestelijke ontspanning
  • om stress te verminderen
  • energieblokkades vrij te maken
  • dwangmatig denken tot rust te brengen
  • mensen bewuster te maken van hun lichaam en zo tegemoet komen aan de fundamentele behoefte om warm en liefdevol aangeraakt en gekoesterd te worden.
  • voor het bevorderen van de bloedsomloop
  • voor mensen die het emotioneel moeilijk hebben kan het letterlijk en figuurlijk een steuntje in de rug geven, ook al is het géén psychotherapeutische methode.
  • het kan het vrijkomen van geblokkeerde gevoelens vergemakkelijken
  • het stimuleert het zelfgenezende vermogen van het lichaam

Een woordeloos helen door liefdevol ontmoeten.

Om masseren tot een kunst te verheffen heb je naast een gedegen technische vakbekwaamheid evenzeer handen vol liefde, openheid en vertrouwen nodig.

Aangeraakt worden is een basisbehoefte van de mens, maar in onze cultuur niet de gewoonste zaak van de wereld..

Er komt dan ook in onze afstandelijke, gestresseerde wereld steeds meer behoefte aan `gediplomeerde aanrakers` die zorgvuldig, integer, vol mededogen vanuit een open hart en een diepe bezieling masseren. Dit is dan ook een belangrijke kwaliteit van Integratieve Massage.

 


 

De Massage:

Eerst wordt men in een dynamische massage op zachte en ritmische wijze gewiegd, gerold, gerekt en losgeschud.
Dit werkt op een erg diep niveau openend en ontspannend.

Daarna ontvangt men met warme olie een intuìtieve massage. Rustige strijkingen, afgewisseld met diepere knedingen en fricties dragen bij aan een tedere weldaad voor lichaam en geest.

Tenslotte wordt met een polariteitsmassage afgerond. Door de handen zachtjes op verschillende plaatsen neer te leggen kan de levensenergie in het lichaam vrijer gaan stromen.

“Wat zijn de Prijzen”
“Contactpagina”

 

De duur van een massage:

Een totale Integratieve Massage duurt 75 minuten, maar doordat ik start met een intake-gesprek en u na de massage rustig laat bijkomen en ook dan eventjes ervaringen met u uitwissel, moet u qua tijd rekenen op ruim 1 uur en drie kwartier.